Met sierpleisters worden wanden, plafonds en gevels op een efficiënte manier van een fraaie decoratieve structuur voorzien

Wandafwerking met sierpleister (bv. spachtelputz, rustiekputz of granol) moet altijd worden aangebracht op vlakke wanden, maar dan geeft het ook een mooi resultaat! Er wordt eerst een primerlaag op de wand gestreken voor een betere hechting van de sierpleister (tweede laag). Sierpleisters zijn hard, stootvast, afneembaar en door-en-door gekleurd, zodat bij kleine beschadigingen geen verfbeurt nodig is. En ze zijn er in alle kleuren en diverse korrelgroottes.

Sierpleisters zijn een kunsthars gebonden product met een zeer fraaie, korrelige structuur en hebben een decoratief uiterlijk en zijn later makkelijk over te rollen met een muurverf.

Een sierpleister is stucwerk dat een muur een bepaalde structuur geeft. Sierpleisters zijn bijna niet stuk te krijgen, ze zijn daarom erg duurzaam. Pleisters zijn in allerlei vormen en kleuren te verkrijgen. Een veelvoorkomende sierpleister is bijvoorbeeld spachtelputz. Spachtelputz is een sierpleister met een korrelige structuur. Spachtelputz is erg makkelijk te reinigen. Deze sierpleister bestaat in veel verschillende kleuren en ook de korrelgrootte varieert. Niet elke spachtelputz muur is dus hetzelfde. Een andere veel voorkomende pleister is granol, granol heeft een grove structuur met groeven. Het kan op verschillende manieren aangebracht worden. De groeven kunnen bijvoorbeeld verticaal gezet worden, maar kunnen ook met draaiende bewegingen worden aangebracht.
Granol en spachtelputz zijn twee van de bekendere soorten pleisters. Er zijn echter nog veel meer soorten. En elke pleister kan op verschillende manieren aangebracht worden. Er zit dus veel variatie in de pleisters. Zo is er voor iedere woning of ruimte een pleister die goed pas.

Foto's